تالارهای پادشاه ایرانی

بازگشت   تالارهای پادشاه ایرانی > جانداران > گل و گیاه > گیاهان دارویی

پاسخ
 
ابزارهای تاپیک جستجوی این تاپیک

طرح توجیهی تولید اسانس از گیاهان دارویی
  #1  
قدیمی 07/08/2010
آواتار sara_fix2
sara_fix2 sara_fix2 آفلاین است
كاربر متوسط
 

نام: سارا
جنسيت: زن
شغل: دانشجو
محل سکونت: مشهد
مدرک تحصيلی: لیسانس مدیریت بازرگانی
پست: 282
سپاس: 618
از این کاربر 372 بار در 309 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 45
طرح توجیهی تولید اسانس از گیاهان دارویی

طرح توجیهی تولید اسانس از گیاهان دارویی
شرکت دالین سبز فارس در کنار فعالیت های مشاوره ای و ارائه طرح های توجیهی در بخش های مختلفی مرتبط با کشاورزی ، دامداری و صنعتی اقدام به ارائه طرحی در زمینه تولید اسانس از گیاهان دارویی نیز نموده است .
یکی از گزوه های مواد موثره گیاهان اسانس ها می باشند اسانس ها از نظر ترکیبات شیمیایی همگن نیستند بلکه به صورت ترکیبات مختلفی مشاهده می شوند ولی به طور کلی از گروه مواد شمیایی ترپن ها هستند و یا منشاء ترپنی دارند . این ترکیبات از بو و مزه تلخی دارند و وزن مخصوص آنها کمتر از آب هست . این مواد به روغن های خاص و یا روعن های فرار نیز معروفند . اسانس ها در کرک ها و سولو های ترشحی منفرد و یا مجتمع غده های ترشحی مجاری ترشحی در قسمت های درونی و سطحی مختلف اندام های مختلف برگ و میوه ها و جوانه ها و شاخه های گیاهان وجود دارند سلول ها و بافت ترشحی ممکن است تنها در یک اندام گیاه جود داشته باشند ( مثلا تنها در گل یا میوه ) و یا ممکن است در اندام های مختلف گیاه پراکنده باشند در این صورت اسانس های حاصله از نظر کیفیت و کمیت و همچنین عناصر و اجزاء تشکیل دهنده از اندامی به اندام دیگر تفاوت دارند به طوری که تولید کنندگان عطر و ادکلن می دانند که اسانس های حاصل از گل های نارنج تلخ ئر مقایسه با اسانس های استخراج شده از پوست میوه از کیفیت و ارزش بیشتری برخوردرند . از این رو یکی از مهمترین مسایل گیاهان دارویی مطالعه و تحقیق در مورد اسانس های مختلف موجود در اندام های گیاه و مقایسه آنها از نظر کمیت و کیفیت با یکدیگر می باشد اسانس ها معمولا در داخل سلول های گیاهی به شکل قطرات کروی و گلبول مانند جای گرفته اند . وجود اسانس ها در حدود 2000 گونه از 250000 گونه گیاه گلداری که تاکنون شناخته شده گزارش گردیده است مهمترین گیاهان دارویی دارای اسانس متعلق به خانواده نعناع سراب مورد گیشنیز کاسنی سرو و تعداد کمی از گیاهان دیگر می باشد .
اسانس ها معمولا دارای خواص فیزیکی و شمیایی زیر می باشند :
اسانس ها مواد فراری هستند که در الکل و دیگر حلال های آلی حل می شوند وقتیکه تازه باشند عمدتا بیرنگ به نظر می رسند که در این حالت هیچ شباهتی به مواد روغنی ندارند .
اسانس ها معمولا به خانواده ترپن ها ، سزکویی ترپن ها ، الکل ها ، آلدئید ها ، استرها ، فنل ها ، اتر ها و پراکسید ها می باشند این مواد غالبا مانع رشد باکتری ها می گردند و خاصیت ضد تورم ضد دل درد آرام بخش ضد نفخ اشتها آور و گاهی اوقات خاصیت خلط آور دارد .
ممکن است اسانس ها با موادی نظیر ضمغ ها و رزین ها همراه گردند که در این صورت ترکیبات شیمیایی حاصل بسیار پیچیده می گردند . این ترکیبات معمولا در دمای پایین به صورت جامد هستند و در دمای بالا ذوب می گردند .
خواص فیزیکی :
وزن مخصوص اسانس ها با اندکی اختلاف معادل یکدیگر بوده و حدود 8/. تا 9/. و عموما در دسته معین از حلال های آلی حل می شوند . بطور کلی اسانس ها با آب غیر قابل اختلاط می باشند ولی می توانند در عین انحلال کم به خوبی بوی خود را انتقال می دهند . قدرت چرخش نوری و ضرایب شکست اغلب وسیله مناسبی جهت تشخیص آنهاست اسانس های کاملا خالص به وسیله قلیا نیز صابونی نمی گردند .
منشاء گیاهی :
اسانس ها بسته به تیره گیاهی ممکن است در اندام های ترشحی مانند کرک های غده ای سلول های پارانشیمی لوله های اسانسی به نام ویتا و در کانال های لیروژن وجود داشته باشند . خانواده های گیاهی که از نظر اقتصادی در تهیه اسانس های مختلف دارای اهمیت می باشد عبارتند از رزاسه ( گل سرخ ) کمپوزیته ( ماترکاریا ) لابیاته ( نعناع) میرتاسه ( کالیپتوس ) پیانه ( کاج ) روتاسه ( نارنج ) چتریان ( رازیانه و زیره )

فهرست مواردی که در طرح ارائه شده توسط شرکت دالین سبز فارس قابل ارائه می باشد
- مقدمه
- معرفی محصول
- شماره تعرفه گمرکی
- شرایط واردات محصول
- بررسی استانداردهای موجود در رابطه با محصول
- قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
- معرفی موارد مصرف و کاربرد
- بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل تاثیر آنها بر روی مصرف محصول
- اهمیت استراتژیکی محصول در دنیای امروز
- کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
- شرایط صادرات
- بررسی ظرفیت بهره برداری از آغاز مرحله سوم توسعه تاکنون
- بررسی طرح های جدید و در حال توسعه در دست اجرا
- بررسی روند واردات محصول تا سال 85
- بررسی روند مصرف تا کنون
- بررسی روند صادرات تا سال 85
- بررسی محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم توسعه
- بررسی تکنولوژی و روش های تولید محصول در کشور ایران
- بررسی نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید و عرضه محصول
- بررسی حداقل ظرفیت تولید اقتصادی و حجم سرمایه گذاری ثابت
- برآورد منابع اولیه مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن
- پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
- وضعیت نیروی انسانی و تعداد اشتغال
- بررسی تعیین میزان آب ، برق ، سوخت و امکانات مخابراتی و ارتباطی
- وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی
پیشنهادات جهت ایجاد واحد های جدید تولیدی
پاسخ با نقل قول
3 کاربر زیر بخاطر پست مفید از sara_fix2 سپاسگزاری کرده اند :

5 تاپیک آخر توسط sara_fix2
تاپیک تالار آخرین ارسال کننده پاسخ نمایش آخرین پست
رز ژاپنی گیاهان آپارتمانی sara_fix2 0 1717 02/05/2011 14:16
عکس گل های زیبا تصاویر گل و گیاه sara_fix2 1 3017 02/05/2011 14:11
متولدین ماه ها و بوسه های آنان ازدواج و تشكيل خانواده arosak 3 2025 22/02/2011 21:09
درمان سرفه و گلودرد با ختمی و پرسیاوشان گیاهان دارویی sara_fix2 0 1621 10/02/2011 14:23
اثر قهوه بر سلامت زنان گیاهان دارویی sara_fix2 0 1364 10/02/2011 14:19


  #2  
قدیمی 07/08/2010
آواتار sara_fix2
sara_fix2 sara_fix2 آفلاین است
كاربر متوسط
 

نام: سارا
جنسيت: زن
شغل: دانشجو
محل سکونت: مشهد
مدرک تحصيلی: لیسانس مدیریت بازرگانی
پست: 282
سپاس: 618
از این کاربر 372 بار در 309 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 45
اسانس چیست؟
اسانس ها مایعاتی فرار، منعکس کننده و ترکیباتی معطر و بی رنگ با منشأ ترپنی و الکلی و ... می باشند.
اسانس ها مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی بسیار متفاوت از یکدیگر بوده که باعث بوی خوش یا مزه در گیاه می باشد.
اسانس ها در بسیاری از گیاهان وجود داردند که از مهمترین تیره های دارای اسانس می توان به تیره های نعنائیان، چتریان، کاج ، برگ بو، و بعضی از گیاهان خانواده روزاسه و کاسنی ... اشاره کرد.


اسانس ها در برخی بافت های گیاهی مانند: مرکز سلول یا در محل ذخیره اسانس زیر پوشش کرکی، غده های کوچک یا در فضای میان سلولی جمع می شوند.
به عنوان مثال در گیاهان خانوده نعنائیان اسانس ها در تارهای ترشح کننده، در خانواده روزاسه به ویژه گل سرخ در گلبرگ ها، در تیره کاج در مجرا های لیزیژن و شیزوژن و در تیره فلفل در سلول های پارانشیمی وجود دارند.
خصوصیات اسانس ها
  • این مواد،در دمای بالاتر از 50تا 60 درجه سانتی گراد ودر مجاورت هوا(در معرض نور) بسیار سریع اکسیدو پلیمریزه شده و به رزین تبدیل می گردند و به همین دلیل به نام روغن های فرار، روغن معطر، روغن های استری ... نا میده می شوند.
  • اسانس ها ترکیباتی بی رنگ هستند و به علت گذشت زمان تیره می گردند.
  • اسانس ها به دلیل فرار بودن باید در ظروف کاملا بسته نگهداری شوند.
  • اسانس ها در الکل محلول هستند و بوی و ویژگی های خود را به آن می دهند و با آب کمی قابل اختلاط می باشند.
  • این مواد قابل تقطیر شدن هستند و می توان به روش تقطیر آن ها را استخراج نمود.
  • بو، و طعم این مواد بی نهایت متفاوت است و این به علت ترکیبات و یژه در این گیاهان می باشد. و دارای طعم های شیرین، تلخ، ملایم، گس و تند و سوزاننده می باشند.
تفاوت روغن های معطر با روغن های معمولی
  • روغن های معطر فاقد ترکیبات اسید های چرب هستند در حالی که روغن های ثابت در ساختمان خود حاوی استر های گلسرین و اسید های چرب می باشند.
  • بر خلاف روغن های معمولی بر روی کاغذ یا پارچه لکه بر جای نمی گذارند.
  • روغن های معطر بر خلاف روغن های معمولی قابل تقطیر می باشند و در مجاورت هوا اکسید می شوند.
تاریخچه استفاده از اسانس ها
استفاده از عصاره، اسانس ها و مواد خوشبو کننده فرآوری شده از گیاهان در زمان های بسیار دور برای حفظ سلامتی و تقویت جسمانی و روحی رایج بوده است.
مصریان 4500 سال پیش از میلاد از عصاره گیاهان معطر مانند گل رز، برگ درخت سدر و موارد مشابه دیگر برای مصارف آرایشی و طبی و مناسک مذهبی و آئین ها استفاده می کردند. اسناد به دست آمده نشان می دهد که مصریان 4 قرن پیش از میلاد برای مو میایی کردن فراعنه از این اسانس ها استفاده می کردند.
مومیاگران بعد از خارج نمودن احشاء بدن، شکم مرده را از اسانس های سیر، دارچین و مواد معطر دیگر پر می کردند.
در کشور چین استفاده از گیاهان دارویی و مواد طبیعی قدمت چند هزار ساله داردو از مواد روغنی در گیاه درمانی و مراسم مذهبی و سنتی استفاده می کردند.
در هند باستان، گیا هان معطر و خوشبو در زندگی روزمره و مراسم مذهبی بخصوص از عطر گل های رز و یاسمن و بخور صندل در معابد و مکان های مقدس استفاده می کردند.
در یونان و روم قدیم این روغن ها برای معطر ساختن بدن و تسکین درد و مساژ درمانی و حمام درمانی استفاده می شده است.
در ایران باستان علاوه بر موارد گفته شده در همه این تمدن ها ، انواع مواد معطر در مراسم آئینی – مذهبی – در مساجد امامزاده ها و ... استفاده می کردند.
گلاب گیری از گل سرخ از دیر باز در تمدن ایرانی جای دارد. از گلاب در مصارف خانگی ، لوازم آرایشی و بهداشتی، نیز استفاده می شده است.
در طب سنتی ایران اسانس نعنا، بید مشک، زیره و ... کاربرد های زیادی در درمان بیماری ها به ویژه درمان بیماری های معده و بسیاری موارد دیگر داشته است.
پاسخ با نقل قول
کاربر زیر بخاطر پست مفید از sara_fix2 سپاسگزاری کرده اند :

  #3  
قدیمی 18/07/2012
آواتار rostamii
rostamii rostamii آفلاین است
تازه وارد
 

جنسيت: زن
پست: 1
سپاس: 1
از این کاربر 0 بار در 0 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 0
salam khase nabashid man be file kamele in matn chejuri dasresi peya konam?
پاسخ با نقل قول

  #4  
قدیمی 10/08/2012
آواتار 87122287
87122287 87122287 آفلاین است
تازه وارد
 

جنسيت: مرد
پست: 1
سپاس: 0
از این کاربر 0 بار در 0 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 0
سلام من فایل کامل طرح توجیهی تولید اسانس گیاهی رو میخوام
پاسخ با نقل قول
پاسخ

سایت های اجتماعی



کاربران در حال دیدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 

(نمایش-همه کاربرانی که این تاپیک را مشاهده کرده اند : 2
87122287, rostamii
ابزارهای تاپیک جستجوی این تاپیک
جستجوی این تاپیک:

جستجوی پیشرفته

قوانین ارسال
شمانمی توانید تاپیک جدید ارسال نمایید
شمانمی توانید پاسخی ارسال نمایید
شمانمی توانید پیوست ارسال نمایید
شمانمی توانید پست های خود را ویرایش نمایید

کد بی بیفعال است
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کدهای HTML غیر فعال است

مراجعه سریع


زمان محلی شما با تنظیم GMT +4.5 هم اکنون 19:58 میباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 - 2016 ParsiKing. All Rights Reserved to Parsiking Group
دامین های زیر جهت ارائه خدمات در مالکیت سایت پادشاه ایرانی می باشد
parsiking.com - parsiking.biz - parsiking.org - parsiking.net - parsiking.in - parsiking.ir
vBCredits v1.4 Copyright ©2007 - 2008, PixelFX Studios